• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهرستان میاندورود

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



وجه تسمیه نام زیبای «میان دو رود» در حقیقت اشاره به موقعیت جغرافیایی کم نظیری دارد که این منطقه در آن واقع شده است. میاندرود، میانِ دو رود تجن در شهرستان ساری و نکا رود که در داخل شهر نکا قرار گرفته است واقع شده.


۱ - سابقه تاریخی میاندرود

[ویرایش]

مردم شریف میاندرود همواره در گذشته و حال به اخلاق شناخته شده و به میزبانی و ارادت به امامزادگان اهل بیت (ع) سرافراز و سربلند بوده اند مردم میاندرود مظلومان اهل بیت را که بر اثر فشار حاکمان و سرداران ضد شیعه در خانه های خود امنیت نداشتند را در اغوش خود پذیرفتند گواه صادق بر این ادعا تعداد و عناوین اماکن متبرکه و امام زاده های این منطقه است.

مردم میاندرود از سوابق درخشانی در دوران مبارزات علیه حکومت طاغوت پهلوی برخوردارند و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران و وقوع جنگ تحمیلی ملتِ دلاورِ میاندرود، با جان و مالِ خویش به جبهه های نبرد شتافتند و در نبرد با دشمنان کافرِ بعثی از خودگذشتگی ها و جانفشانی های زیادی نشان دادند شاهد عینی بر این ادعا، اهدای تعداد ۲۲۲ شهید گرانقدر، ۳۰۰ جانباز که طلایه دار استمرار حرکت شهیدان عزیز منطقه هستند و نیز ۴۰ آزاده که موجبات سربلندی و افتخار مردم منطقه را فراهم ساخته اند، هستند

هیئت وزیران (در دولت دهم)بنابه پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده ۱۳ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب ۱۳۶۲ با ایجاد شهرستان میاندورود به مرکزیت شهر سورک موافقت کرد و در یازده بهمن سال ۱۳۸۹ منطقه میاندرود با اختصاص دادن اولین فرماندار، میاندرود چهره شهرستان را به خود گرفت.

۲ - جغرافیای میاندرود

[ویرایش]

شهرستان میادرود از سمت شمال منتهی به ساحل دریای خزر در منطقة عمومی گهرباران و از جنوب، متصل به کوههای بلند و با ارزش البرز ایران (و بخشهای چهاردانگه و کلیجارستاق شهرستان ساری) و از سمت شرق هم مرز با شهرستان نکا و از سمت غرب در مجاورت بخش مرکزی شهرستان ساری قرار گرفته است. مرکز شهرستان میاندرود شهر سورک است، این شهرستان دارای تعداد ۴۵ پارچه روستا و یک شهر (شهر سورک) است. همچنین وسعت کلّی منطقه ی میاندرود حدود ۴۸۳ کیلومتر مربع است.










جعبه ابزار