• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اسماعیل صالحی مازندرانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



آيت الله حاج اسماعيل صالحى مازندرانى (۱۳۱۲ - ۱۳۸۰ ش) از فقها و اساتید حوزه علمیه بود. از ایشان آثاری چند بر جای مانده است که از جمله آنها " مفتاح البصیرة فی فقه الشریعة(شرح عروة الوثقی)" و رساله توضیح المسائل است

فهرست مندرجات

۱ - سرگذشت نامه

۱ - سرگذشت نامه

[ویرایش]

حضرت آيت الله حاج شيخ اسماعيل صالحى مازندرانى در سال ۱۳۱۲ ش. در يكى از روستاهاى قائم شهر در خانواده اى روحانى متولد شد. وى فرزند ملا رحمت الله، فرزند ملا صدوق، فرزند ملا صالح، فرزند ملا محمد، فرزند عالم متقى ملا صالح است و اجداد بزرگوارش، همه از علماى وارسته و فرهيختگان پرهيزكار بودند. پدر بزرگوارشان، مرحوم ملا رحمت الله، يكى از روحانيون شريف و مورد احترام اهالى بود كه براى امرار معاش به كشاورزى هم مشغول بود. او در سال ۱۳۵۸ ش. در سن ۷۲ سالگى دارفانى را وداع گفت و در زادگاهش لفور مدفون گرديد. مادر مكرمه وى، عمه خانم كُجورى، زنى باتقوا و وارسته بود كه در تاريخ ۱۳۷۷/۲/۶ ش. به رحمت ايزدى پيوست و در زادگاهش به خاك سپرده شد.

آيت الله صالحى مازندرانى پس از عمرى تلاش و كوشش در راه تعليم، تربيت، تهذيب و تزكيه نفس، احياى دين و قرآن و فقاهت، سرانجام صبح جمعه ۹ شهريور ۱۳۸۰ ش. در سن ۶۸ سالگى در زادگاهش دعوت حق را لبيك گفت و به ملكوت اعلى پيوست. پيكر مطهر وى روز يكشنبه، ۱۱ شهريور ۱۳۸۰ (۱۳ جمادى الثانى ۱۴۲۲ ق) با حضور هزاران تن از مردم مسلمان ساری تشييع شد. پيكر مطهر وى را از مسجد جامع ساری تا ميدان امام اين شهر باشكوه خاصى تشييع كردند. سپس براى خاكسپارى به شهر مقدس قم انتقال دادند. در قم نيز پيكر پاك آن عالم ربانى و فقيه صمدانى در ميان جمع زيادى از علما و فضلا و طلاب و مردم اندوهگين قم با عظمت و احترام زيادى از مسجد امام حسن علیه السلام تا حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها تشييع و در صحن مطهر با حضور انبوهى از علما و مردم به امامت آیت الله جوادی آملی بر پيكر پاكش نماز خوانده شد و در سمت قبله مسجد طباطبائى نزديك در ورودى به خاك سپرده شد.


رده‌های این صفحه : عالمان شیعه




جعبه ابزار