• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

طلائیه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



طَلائیه منطقه‌ای مرزی و بیابانی خشک در غرب استان خوزستان است که در دهستان بنی صالح، بخش نیسان شهرستان هویزه قرار گرفته‌است. این منطقه پیشتر هور با پوشش گیاهی نیزار بوده‌ و با ساخت سد کرخه ، اکتشافات نفتی و پیامدهای جنگ کاملاً خشک شده‌است.میدان نفتی مجنون؛ یکی از غنی‌ترین میادین نفتی جهان، در سال ۱۹۷۵ در نزدیکی خط مرزی کشف شد. بخشی از این میدان نفتی و چند حلقه چاه در جنوب‌شرقی هور در خاک ایران است.

طلائیه از روزهای آغازین جنگ تا عقب‌نشینی عراق در عملیات بیت‌المقدس در دست نیروهای عراقی بود. عراق بارها این منطقه را بمباران شیمیایی کرده‌است. از این جمله حملات:در پدافند عراق علیه عملیات خیبر از ۶ اسفند ۱۳۶۲ تا ۱۶ فروردین ۱۳۶۳ با گازهایی چون خردل ، تابون و فسژن طلائیه بمباران و سمپاشی شد، همچنین نیزارهای منطقه با بمبهای آتش‌زا و بمب فسفری به آتش کشیده‌ و تا پایان جنگ از سوی عراق آب از کانال سوئیب بسوی طلائیه سرازیر شد. آخرین حملات شیمیایی عراق در این منطقه، در تاریخ ۴ تیر ۱۳۶۷ برای ستاندن جزیره مجنون از دست نیروهای ایرانی بود.

چهار روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت از سوی ایران، در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۶۷ عراق این منطقه را دوباره اشغال کرد. در نامه‌ای خطاب به شورای امنیت به تاریخ ۸ دی ۱۳۶۷ دکتر علی‌اکبر ولایتی ، از ادامهٔ اشغال خاک ایران و استخراج نفت از نفت‌شهر ، سمیده و طلائیه شکایت کرد. با یافت شمار زیادی از پیکرهای جان‌باختگان جنگ در ۸ کیلومتری غرب پاسگاه طلائیهٔ قدیم، حسینیهٔ «حضرت ابوالفضل العباس (ع)» در آنجا برای یادمان و بزرگداشتشان ساخته‌شد.


رده‌های این صفحه : اماکن و مناطق شهرستان هویزه




جعبه ابزار